Пожарникари отводниха помещение, пренасяха болни, спасиха паднал в река, изтеглиха закъсала кола

Пожарникари отводниха помещение, пренасяха болни, спасиха паднал в река, изтеглиха закъсала кола

В няколко спасителни операции участваха екипи на Спасителна дейност към ПБЗН. В събота по обяд е съобщено за авария – наводнение в избените помещения в къща, намираща се на ул.”Преспа” в Смолян. Отводняването е извършено от един екип на група “Спасителни дейности” при РСПБЗН – Смолян. Причината е спукан водопровод, съобщиха от полицията.

На 24-ти август пък в 22:29 ч. в Смолян, на ул. “Хр.Смирненски” е извършена помощна операция свързана с пренасянето на 68-годишна жена с инсулт до линейка на ЦСМП – Смолян. Спасителната операция е извършена от един екип на група “Спасителни дейности” при РЗПБЗН – Смолян.

Миналата вечер в 01:13 ч. е съобщено за паднал човек в реката в Мадан, на ул.”Република”. Екип на РСПБЗН – Мадан се е явил на мястото и е спасил 50-годиншия мъж. Причините за инцидента се изясняват, допълниха оттам.

Вчера пък в 13:45 ч. в Смолян, на ул. „Бузлуджа“, е получен сигнал за оказване на помощ – извличане на лек автомобил, собственост на 38-годишен смолянчанин. Извършено е изтегляне на автомобила и освобождаване на пътното платно. Произшествието е ликвидирано от един екип на група “Спасителни дейности” при РСПБЗН – Смолян.

Снощи точно в полунощ в около 00:00 ч. н Нов център в Смолян, на ул. „К.Фичето“, бл.7 е получен сигнал за оказване на съдействие на ЦСМП – Смолян за пренасяне на болна жена до линейката. Спасителната операция е извършена от един екип на група “Спасителни дейности” към ОУПБЗН – Смолян.

Вирни се горе