Пожарната в Смолян, Чепеларе и Доспат отваря днес вратите си за посетители

Пожарната в Смолян, Чепеларе и Доспат отваря днес вратите си за посетители

Днес се провежда Ден на отворените врати в Районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението” в Смолян, Чепеларе и Доспат. На 13-ти септември вратите си ще отвори за граждани РС “ПБЗН” – Златоград; на 14-ти септември – РС “ПБЗН” – Пампорово.

Напомняме, че от 10 до 14 септември тази година се отбелязва традиционната Седмица на пожарната безопасност, а на 14 септември се чества Професионалния празник на българските пожарникари.

Демонстративни занятия за запознаване на гражданите с възможностите на противопожарната техника, с наличната екипировка и оборудване, както и с уменията на огнеборците да боравят с тях в различни аварийни ситуации, се провеждат днес от Районните служби “ПБЗН” в Чепеларе и Доспат.

Демонстрации през седмицата ще направят и другите Районни служби – РС ПБЗН – Златоград на 12-ти, РС ПБЗН – Смолян, РС ПБЗН – Рудозем и РС ПБЗН – Пампорово на 13.09.2012 г. и РС ПБЗН – Девин на 14-ти септември.

Във всички Районни служби “ПБЗН” през настоящата седмица са разкрити приемни за граждани, в които те могат да получат консултации по различни въпроси, свързани с пожарната безопасност.

Вирни се горе