Поздравление от областния управител за Празника на студентите

Поздравление от областния управител за Празника на студентите

Уважаеми студенти, преподаватели и представители на академичната общност,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай 8-ми декември – Празникът на българските студенти.

Този Празник се чества от 1916 година, когато в България е имало само две Висши учебни заведения – СУ „Св. Климент Охридски” и ВА „Георги Раковски”. Днес, в страната ни съществуват много държавни и частни университети, академии, колежи. Студентският дух живее и в област Смолян благодарение на всички Вас, които сте избрали да получите висшето си образование в ПУ „Паисий Хилендарски”- Филиал Смолян, Технически колеж- Смолян, Медицински колеж- Смолян и ВСУ „Черноризец Храбър”- Филиал Смолян.

Скъпи студенти, бъдете будни, изразявайте стремежа си към знания, бъдете носителите на нови идеи и демократично мислене, които са основата за изграждане на гражданско общество! Изживейте студентството си в радост и забавления, но не забравяйте, каква е основната Ви цел – да черпите знания и опит от Вашите преподаватели, които да надграждате и развивате в бъдеще!

Пожелавам Ви да бъдете здрави, целеустремено да преследвате мечтите си, да завършите успешно и да проявите воля и желание да се реализирате в нашия прекрасен край!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НЕДЯЛКО СЛАВОВ,

Областен управител на област Смолян

Вирни се горе