Поздравление от областния управител за Деня на учителя

Поздравление от областния управител за Деня на учителя

На днешната дата, 5 октомври, от 1994 година се чества Международния ден на учителя. Той влиза в световния календар по инициатива на ЮНЕСКО. Ролята на учителите в обществото е изключително значима, те не само образоват децата ни, но и ги учат на изконните човешки ценности – патриотизъм, толерантност, уважение към ближния, ценности, които ще ги превърнат в достойни хора.

Уважаеми учители,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай Международния ден на учителя. Искам да изразя своята признателност и уважение към усилията, които полагате ежедневно за възпитанието на децата ни, в чийто ръце е бъдещето на региона и страната ни.

Пожелавам Ви да продължавате със същия дух и старание да образовате учениците си, да им предавате житейския си опит, да ги учите, както на знания, така и на гражданска съвест. Вие превръщате младите хора в личности, развивате творческото им мислене и чувството за справедливост. Нека старанието ви бъде оценено с уважението и обичта на възпитаниците Ви. В личен план, Ви пожелавам здраве, семейно щастие, благополучие и много професионални удовлетворения.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НЕДЯЛКО СЛАВОВ,

Областен управител на област Смолян

Вирни се горе