Пострадала в катастрофа осъди застрахователи за над 127 000 лв.

Пострадала в катастрофа осъди застрахователи за над 127 000 лв.

Обезщетение от застрахователи, в размер на 127 960 лева, ще трябва да получи момиче от Неделино, пострадало сериозно преди години в тежка катастрофа. Това постанови Окръжният съд в Смолян.

Застрахователното дружество е осъдено да изплати неимуществени вреди от болки и страдания от валидната полица за Гражданска отговорност. Катастрофата, при която има и загинала жена, е станала на 21 ноември 2014 г. по пътя Мадан – Златоград. Лек автомобил “Пежо” 106, управляван от 33-годишна жена от Неделино, е излязъл вдясно извън лентата за движение. Дамата загубила контрол над машината, навлязла в насрещното и се ударила челно в товарен автомобил “Мерцедес”, управляван от 35-годишен мъж от Хасково. Жената загинала на място. Ранени са пътуващите с нея четири деца на възраст между 6 и 11 години.

Застрахователите стават по-мнителни при изплащане на обезщетения при катастрофи

Едно от пострадалите е момичето, осъдило застрахователната компания. Тя пострадала най-много, като е била настанена за лечение в болница “Свети Георги” в Пловдив с опасност за живота. След продължително лечение тя е спасена. Съдът присъжда 97 000 лева обезщетение заради счупване на черепа, кръвоизлив над твърдата мозъчна обвивка, контузия на мозъка, разкъсно-контузна рана над цялото слепоочие, съчетани с огромен белег над слепоочието. Освен това заради счупване на лява подбедрица и настъпили вреди компанията ще трябва да изплати още 15 000 лева, както и още толкова за неимуществени вреди от психически страдания, става ясно още от решението на магистратите.

Компанията ще изплати и 960 лв. за медицински консумативи и разходи, както и лихвата по начисленото обезщетение, която възлиза на 9419 лева. Решението подлежи на обжалване.

Вирни се горе