Полицията в Смолян подготвя различни мероприятия за професионалния си празник - 5 юли

Полицията в Смолян подготвя различни мероприятия за професионалния си празник - 5 юли

На 5-ти юли 2012 г. се навършват 133 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Министерството на вътрешните работи е едно от шестте министерства на новоосвободена България. Създадено е като Министерство на вътрешните дела след назначаването на Първото българско правителство с Указ № 1 на Княз Александър І Батенберг от 5 юли 1879 г. Министър-председателят Тодор Бурмов е и първият министър на вътрешните работи.

Във връзка с честването на професионалния празник на служителите от МВР – 5-ти юли, ОД на МВР – Смолян организира различни мероприятия.

На 3 юли ще се проведе турнир по футбол между отбори на Районните полицейски управления в областта и сборни отбори на ОД МВР – Смолян, РД “Гранична полиция” и ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян. Организатори на турнира са ОД МВР – Смолян и Областен футболен съюз – Смолян, съобщиха от пресцентъра на полицията. Турнирът ще се проведе на стадион “Смолян” от 9 часа.

Състав на отборите – 8 състезатели и един вратар. Ще се играе в две групи по жребий. Срещите ще се играят в две полувремена по 20 минути, като се играе на половината на голямото футболно игрище. Ще бъде извършено отборно класиране до 4-то място и ще бъдат раздадени купа, грамоти и предметни награди, осигурени от Областен футболен съюз – Смолян, уточниха от полицията.

Следващия ден – 4-ти юли, сряда е обявен за Ден на отворените врати във всички Районни полицейски управления в област Смолян. На гостите в РУП ще се показват патрулните автомобили, технически и помощни средства, кабинета на началника, помещенията за задържане и за полицейска закрила на деца, оперативната дежурна част и др.

Ще се проведе и турнир по стрелба между отбори на ОДМВР – Смолян, РДГП – Смолян, ОУ “ПБЗН” – Смолян, Областна администрация – Смолян, Община Смолян, Окръжен и Районен съд, Окръжна и Районна прокуратура, 101 Алпийски батальон, Затворническото общежитие и журналисти. Състав на отборите – трима състезатели, като се предвижда отборите да са съставени от ръководните служители на изброените институции.

Система на провеждане – прецизна стрелба с пистолет “Макаров” – 3 пробни и 5 зачетни изстрела по мишена № 4 /гръдна фигура/ от разстояние – 25 метра. Време за стрелба – за пробните 1 мин., за зачетните 3 мин.. Ще бъде извършено индивидуално и отборно класиране и раздадени грамоти и предметни награди, осигурени от Спортен клуб “166 – Смолян” при ОД МВР – Смолян. Стрелбата ще се проведе на стрелбището на ОД МВР – Смолян от 10 часа.

Другото събитие, което се организира е изложение на технически и помощни средства, използвани в ежедневната работа от служителите от ОД МВР – Смолян, РДГП – Смолян и ОУ “ПБЗН” – Смолян. То ще бъде пред сградата на ОД МВР – Смолян от 11.00 ч.

Също така – демонстрация на техники по полицейска лична защита от главния инструктор на ОДМВР по ПЛЗ и обучени от него ученици от гр. Чепеларе, също пред сградата на ОД МВР – Смолян от 11.30 ч.

От 12 часа – празничен коктейл в чест на професионалния празник на служителите от МВР – 5 юли в залата на ОД МВР – Смолян.

Вирни се горе