Полицията организира семинар за правата на човека в Девин

Полицията организира семинар за правата на човека в Девин

От 20 до 21 декември 2011 г. в Девин ще се проведе семинар на тема “Актуални решения на Европейския съд за правата на човека в контекста на полицейската практика”. Семинарът се организира от Главна дирекция “Охранителна полиция” – МВР и се провежда с финансовата подкрепа на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

Целевата група е съставена от членовете на Постоянната комисия по правата на човека и полицейската етика /ПКПЧПЕ/, които са представители на основните и специализирани структури в МВР. В проявата участие ще вземат и Веселин Вучков – зам.-министър на вътрешните работи и Бойко Славчев – началник на кабинета на министъра на вътрешните работи, съобщиха от полицията.

Обучителният екип е от експерти на Български адвокати за правата на човека и Институт “Отворено общество” – София.

Двете неправителствени организации имат богат опит и практики, свързани с обучение на полицейски служители в сферата на правата на човека и полицейската етика и са дългогодишни партньори на МВР.

Темите ще се разглеждат през призмата на актуални решения на Европейския съд за правата на човека в контекста на полицейската практика, казаха още от пресцентъра на полицията.

Вирни се горе