Полицейски инспектори провеждат срещи с жители на селата по общини

Полицейски инспектори провеждат срещи с жители на селата по общини

Във връзка с утвърждаване на проактивния подход за решаване на проблемите по противодействие на престъпността, началниците на Районни управления “Полиция” от област Смолян провеждат срещи с жителите на малки населени места в изнесени приемни на обслужваната територия.

През миналия месец началникът на РУП – Мадан, главен инспектор Николай Димов, се срещна с кметовете и жителите на селата Средногорци, Върбина, Ливаде, Студена, Боровина и Леска, за да чуе от тях проблемите по сигурността, съобщиха от регионалната дирекция на МВР в Смолян.

Жителите на с. Средногорци поставиха като проблем безопасността на движението в селото и в частност паркирането на автомобили в стеснен участък от ул. “Изгрев”, което затруднява движението на живущите в района, както и движение на автомобили и мотоциклети с висока скорост в отсечката от РПМ до ВЕЦ “Средногорци”.

Жителите на с. Върбина поставиха пред ръководството на РУП – Мадан следните проблеми – наличието на изоставена от собственика рушаща се сграда в горната част на селото, която застрашава живота и здравето на играещите в района деца и преминаващите покрай нея жители на селото; голям брой безстопанствени кучета в селото; необезопасен участък от пътя с. Върбина – с. Цирка. Представителите на основното училище в селото дадоха положителна оценка за работата с учениците от страна на инспектора от “Детска педагогическа стая” при РУП – Мадан и на полицейския инспектор, обслужващ района, като отправиха препоръка тази дейност да продължи и занапред, тъй като се приема изключително добре от децата.

Набелязани са мерки от РУП – Мадан, съвместно с кметовете на населените места, за решаване на поставените от хората проблеми, обясниха още от полицията.

На проведените срещи с жителите на малките населени места служителите на РУП – Мадан заостриха вниманието на хората във връзка с телефонните измами, с престъпленията, свързани с отглеждането, разпространението и употребата на наркотични вещества, със закононарушенията, свързани с акцизните стоки и др. С кметовете на населените места бе обсъдена и готовността им за зимното поддържане на пътищата и бяха набелязани мерки за отстраняване на проблемите в тази посока.

Вирни се горе