Полицаите в Смолян се готвят за протести

Полицаите в Смолян се готвят за протести

И полицаите в Смолян се подготвят за протести, като те ще бъдат част от обявените регионални такива на служителите в системата на МВР, предаде Дарик.

„В момента стиковаме нещата, като до края на седмицата ще е ясен денят на изразяването на нашето недоволство, като то ще бъде извън работно време и на площада пред Областната дирекция на Полицията в Смолян, като ще е под формата на събрание на открито“, съобщи Михаил Узунов – председател на 47 – мо Синдикално дружество, към Районно управление на полицията в Смолян. Протестните действия за по-високо заплащане на служителите в МВР ще продължат и след митинга, който се проведе на 5 юли в София, съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в MВР.

Започва серия от регионални протести, като началото ще бъде поставено в София на днес в 18.30 часа пред храма „Св. Седмочисленици“. Ще последват регионални протести и в други градове в страната. Действията са организирани от регионалните структури на Синдикалната федерация и в тях ще участват и членове на други синдикални организации в МВР.

Вирни се горе