Подобряват ефективността на ощинска администрация Девин с проект

Подобряват ефективността на ощинска администрация  Девин с проект

В заседателната зала на община Девин вчера се проведе началната пресконференция по проект „Подобряване на ефективността на Общинска администрация – Девин”, финансиран с Договор № 12-11-5/09.10.2012 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Проектът се изпълнява от Община Девин, а целевата група е Общинска администрация – Девин, съобщиха от пресцентъра на общината.

На пресконференцията присъстваха Владимир Даскалов – зам.-кмет на община Девин, адв.Живко Чепишев – председател на Общински съвет – Девин, общински съветници, кметове на кметства и кметски наместници, началници на отдели и служители от общинската администрация, граждани. Ръководителят на проекта е Елка Станчева.

Основната цел е „Оптимизиране на структурата на Общинска администрация – Девин за ефективно изпълнение на функциите й” и специфичните цели на проекта ще се реализират чрез предвидените дейности по проекта, включително – извършване на функционален анализ чрез прилагане на Единната методология за провеждане на функционален анализ в държавната администрация.

Стартиралият вече проект, на обща стойност 84 114,88 лв., ще се реализира за период от 18 месеца и ще продължи до 09 април 2014 г.

Съпричастността на Общински съвет – Девин ще гарантира партньорство и последователност в съвместната работа при вземането на решения и контрола по изпълнението на административни услуги и програми, планове и проекти, свързани с оптимизирането на общинската администрация.

Подобрената организация и координацията между звената на общинската администрация, повишената прозрачност и отчетността в работата на администрацията, бързото и качествено обслужване ще повишат удовлетвореността и доверието на гражданите и бизнеса. На гражданите и бизнес организациите, които са преки ползватели на административните услуги, ще бъдат спестени много усилия, средства и време.

Вирни се горе