Под надслов „Еко бъди, пари пести“, РИОСВ ще се включи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Под надслов „Еко бъди, пари пести“, РИОСВ ще се включи в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

РИОСВ – Смолян обявява „Седмица без найлонови торбички и опаковки”. Инициативата е насочена към всички потребители, производители и търговци и ще се проведе от 21 до 25 ноември 2016г под мотото „Еко бъди, пари пести“.

За участие е достатъчно производителите на опаковани стоки и собственици на търговски обекти, които искат да станат част от кампанията да заявят намерението си пред РИОСВ – Смолян, като в свободен текст посочат идеята си.

Отчет за спестените количества опаковки по време на инициативата, трябва да бъде представен в екоинспекцията до 28.11.2016 г.

Целта на регионалната кампания е да привлече вниманиманието на обществеността към правилното използване и управление на отпадъците. Чрез нея се насърчават гражданите, държавните и неправителствени организации да участват в инициативи, свързани с предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци в природата. Кампанията се провежда в рамките на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, в която РИОСВ – Смолян се включва за трета поредна година.

След приключване на инициативата РИОСВ – Смолян ще отличи участниците в две категории: Най–добра инициатива през седмицата и Най–добра практика, която ще доведе до цялостно намаляване на опаковките, съобщиха от екоинспекцията.

Вирни се горе