Под егидата на Недялко Славов се организира конкурс под надслов “Живот без дрога и без агресия”

Под егидата на Недялко Славов се организира конкурс под надслов “Живот без дрога и без агресия”

Под егидата на областния управител на област Смолян — Недялко Славов се организира областен конкурс под надслов “Живот без дрога и без агресия”. В него младите хора от региона ще могат да изразят себе си чрез изкуство. Те ще могат да представят своите послания срещу наркотиците, алкохола и насилието.Първото издание на конкурса ще се проведе на 20.04.2016 г.(сряда) в РДТ „Николай Хайтов” гр. Смолян.

В конкурса могат да участват ученици от V до XII клас от всички училища в област Смолян. Участниците трябва да изразят с авторска песен (до 3 минути) или с театрален етюд (до 10 минути) посланието “Живот без дрога и без агресия”. Изпълненията могат да бъдат индивидуални или групови като групата може да бъде не повече от 8 ученици. Жури от експерти ще извърши класиране на база на следните критерии:

-най-добър текст на песен; най-добра музика; най-добро изпълнение(групово или индивидуално) и най-добър театрален етюд.

Заявки за участие в конкурса за текстове на песни и театрален етюд се приемат до 12.04.2016 г. до ОД МВР-Смолян, гр. Смолян, бул. България № 67 или на e-mail: smolyan@mvr.bg.

Допълнителна информация може да получите на телефон : 0888 137942-Цветелина Черкезова; 0895 437192-Николай Митрев.

По същата инициатива се организира и конкурс за най-оригинален статус, където ученици от цялата област, от всички класове, които са потребители в социалната мрежа в интернет ще могат да публикуват своето послание, което да представлява снимка, рисунка или фотоколаж с текст по темата ”Живот без дрога и без агресия”. Посланието трябва да бъде публикувано до 24:00 часа на 12.04. 2016 на Facebook страницата с наименование : Областен конкурс „Живот без дрога и без агресия”. Статусът събрал най- много харесвания, ще стане официално лого на инициативата. За победителите са осигурени награди.

Вирни се горе