Почистват ларгото на Смолян от пясъка, хвърлен против лед

Почистват ларгото на Смолян от пясъка, хвърлен против лед

Служители по чистотата от „Титан Клинър” и работници от програмите за временна заетост към община Смолян започнаха почистване на главната пешеходна зона в Стария център на града, от хвърления до момента пясък за опесъчаване.

Благодарение на слънчевото време и сравнително високите температури за месец февруари ларгото е сухо и навременното събиране на инертния материал ще подобри чистотата и няма да се допусне запрашаване на района. Основното почистване на Смолян от хвърления през зимата пясък започва от средата на месец март и продължава до края на месец май, заедно с изминаване на улиците, съобщиха от пресцентъра на фирмата.

Тази година амбицията на община Смолян и ръководството на фирмата е почистването да се извършва за много по-кратък период от време, за да се спести на гражданите праха около улиците след стопяването на снеговете и изсъхването на пътните платна. Ще се работи постоянно щом метеорологичните условия позволят.

Според синоптичната прогноза, с която разполага „Титан” утре времето в Смолян и региона отново ще застудее. Утре през целия ден се очакват валежи от дъжд. В неделя и понеделник се очакват валежи от сняг, които ще образуват нова снежна покривка. Валежите от дъжд и сняг в района ще продължат и в периода 13-15 февруари.

Вирни се горе