По повод Празниците на Смолян откриха изложба „Съвременни общественици и културни дейци от Смолянския край”

По повод Празниците на Смолян откриха изложба „Съвременни общественици и културни дейци от Смолянския край”

В Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян бе открита изложба „Съвременни общественици и културни дейци от Смолянския край”. Тя бе представена от Светлана Хаджиева – библиотекар в отдел „Справочно-библиографски и краезнание”.

„През тази година се навършват годишнини от рождението на известни личности от нашия край, голяма част то които са почетни граждани, заслужили със своя труд международни и национални награди, обяви при откриването Хаджиева. За тях е писано много, не само в местния и националния печат, но и зад граница. Те самите са автори на редица книги, сборници и статии, допринесли много за краеведския фонд на библиотеката.

По този повод и във връзка с Празника на община Смолян представяме на вниманието на нашите читатели изложбата, която показва живота и делото на културните и просветни дейци. За всеки от тях е изготвена биографична справка, показани са интервюта и статии, снимки, книги и сборници от тях и за тях, каза още Светлана Хаджиева.

Поздравителен адрес и цветя по повод откриването на изложбата бяха поднесени от кмета на община Смолян Николай Мелемов. „Щастлив съм, че мога като Кмет на Община Смолян най-сърдечно да Ви поздравя по повод откриването на изложбата „Съвременни общественици и културни дейци от Смолянския край”. Изразяваме задоволство, че посветихте събитието на 104 години от Освобождението на Родопите и се включвате активно в програмата на Празниците на Община Смолян. Обществените и културни дейци от Смолянския край са стожерите на съвременното гражданско общество и е похвално, че Регионална библиотека „Николай Вранчев” отдава заслужено уважение и почит към тяхното дело и ги прави популярни за съвременното поколение”, се казва в поздравителния адрес.

При представянето на изложбата присъстваха служители на Исторически музей „Стою Шишков”, Държавен архив-Смолян, библиотекари, общественици и читатели на библиотеката.

Вирни се горе