ПМГ "Васил Левски" дава информация на седмокласници от пробния изпит

ПМГ "Васил Левски" дава информация на седмокласници от пробния изпит

Седмокласници, кандидатствали в Математическата гимназия “Васил Левски” в Смолян могат да получат информация за резултатите от пробния изпит по български език и литература от канцеларията на тел. 8 29 02 днес между 15.00 – 16.00, съобщиха от учебното заведение. Ще разберете резултата си в точки, както и цифровото им съответствие, но с изричното уточнение, че цифровата оценка е според скалата от миналата година.

Известно е, че скалата за привеждането на точките в цифрови оценки се определя от МОНМ, след като всички областни комисии приключат с проверките и оценките в точки. Това е приета практика, за да има справедливо сравнително оценяване на учениците от съответния випуск, обясняват от училището.

Можете и лично да се информирате в посоченото време, като ще получите и изпитните си материали. Ако желаете да получите и консултация по отношение на постиженията и грешките си, можете да се срещнете с г-жа Костова – учител по български език и литература, в понеделник от 14,30 до 15,30, както и в четвъртък от 14,30 до 17,00 часа в стая № 40.

Вирни се горе