Пиесата “Куклен дом” на смолянска сцена

Пиесата “Куклен дом” на смолянска сцена

Най-популярната пиеса на големия норвежки драматург Хенрик Ибсен “Куклен дом” ще бъде представена на театрална сцена "Н.Хайтов"-Смолян,съобщиха от мелпомена.

Представлението ще се играе днес,от 19 часа в зала №1. Спектакълът има три номинации на наградата “Икар” 2012 на режисьора Крис Шарков, на изпълнителката на главната роля Нора – Веселина Канакчийска и за сценография на Огряна Серафимова. В спектакъла участват актьорите Атанас Атанасов, Веселина Канакчийска, Любен Кънев, Ивайло Христов и Елена Кабасакалова.

Куклен дом“ (също известна като „Нора“) е най-популярната пиеса на Хенрик Ибсен у нас. Тази постановка, повече от 130 години след написването на текста, е в матрични жанрови полета като социална сатира и необуржоазна семейна драма. Кукленият дом днес – след като през последния век светът роди, преживя и сега се освобождава от своя Проект; след като неморалността официално измести моралността; след като притежанието и парите стават основни белези на новото глобалистично общество. Днес напускането на кукления дом от Нора е Изход от обществото, направено от изглеждащото и привидното, направено от сметки и цифри.

Вирни се горе