Петя Михалевска зарадва 90 деца за Коледа в Смолян

Петя Михалевска зарадва 90 деца за Коледа в Смолян

90 деца от Съюза на инвалидите в Смолян заедно с родители, а някои с братчета или сестрички, преживяха един красив и богат коледен празник в ресторант „Централ“, подарен от дъщерята Петя на покойния депутат Димчо Михалевски. Подкрепена от семейството си и приятели, тя за четвърта поредна година зарадва децата с вкусен обяд и красиви и големи подаръци – от електронни игри до суичъри, книги, спящи кукли и внушителни играчки-автомобили.

Първия голям празник за децата с увреждания от Смолян бащата Димчо Михалевски от Кърджали направи през 2010 г. с думите: „Децата са моя кауза, мои приятели и аз винаги ще ги подкрепям…“ Той си отиде на 49 години от този свят, но остави скромна и щедра наследничка, остави у десетки смолянски деца и родители светлото чувство, че има добри хора, които делят болката и милостиво мислят за другите.

Сега Петя Михалевска пристигна от София, където работи, заедно със своя добър приятел, за да заяви на децата и родителите, че неотстъпно следва баща си. С голяма радост искряха очите й, когато предаваше подаръците на Дядо Коледа, за да ги връчи на децата. Радваха се и регионалният координатор на Съюза на инвалидите Петя Николова и председателката на общинската организация Захаринка Славчева. Всяка година коледният празник става все по-вълнуващ, носи нова радост и ново настроение. Свой дял има и Детската доброволческа организация „Чисти сърца“, която заедно със Съюза на инвалидите в Смолян от края на 2010 г. досега имат 23 празнични прояви – за Коледа, Великден и Цветница, Мартенски празници и спортен излет на Смолянските езера. На този Коледен празник „Чисти сърца“ бяха представени от малки доброволци към храм „Св. Николай Чудотворец“ в Устово. Те подариха на всички деца коледни камбанки, сърчица с надпис „Обичаме те!“ и ги почерпиха с бонбони. Предадоха и коледни картички от ППМГ „Васил Левски“. В поздравителните адреси благодариха на Захаринка Славчева и Петя Николова за опита, който черпят от тях как да се работи с деца с увреждания и как да прилагат добродетелите: мир, любов, милосърдие, търпение. Благодариха и на Петя Михалевска за примера, който им дава на добър, скромен и щедър човек. А тя пък е благодарна на собственика и управител на фирма „Сами-М“ Антон Константинов и на приятели, на Здравка Кавалова, които са помогнали за този празник.

С допълнителни лакомства се погрижиха и Албен Чавдаров, семейство Маджирови, Стефка Милева, а Димитър Джамбазов подари на всички деца пакети с плодове, което направи за седма поредна година, подари и 40 пакета за лежащите на хемодиализа в Смолянската болница.

Коледният празник за децата от Съюза на инвалидите в Смолян не би станал толкова красив и цветен без прекрасните изпълнения на деца певци и танцьори от ОДК – Смолян. И, разбира се, стана с грижата на екипа на ресторанта и музикалните озвучители Миро и Иван.

Росица Примовска

Вирни се горе