Пет килограмово бебе се роди в смолянската болница

Пет килограмово бебе се роди в смолянската болница

Навръх първа пролет на 22 март в смолянската болница се роди момиченце с тегло 5, 150 кг. и дължина 56 см ”Раждането премина нормално за около час и половина като започна сутринта след 8,30 и завърши към 10,15 часа, каза началникът на Акушеро-гинекологичното отделение, д-р Стефан Тодоров, водил раждането заедно с д-р Димитър Делчев. От десет години насам това е най-едрото бебе, което сме посрещали в отделението. Преди около 20-ина години е имало още един случай, когато смолянчанка родила 5, 400 кг.”, каза д-р Тодоров,съобщи пресаташето на здравното заведение.

Щастливата майка на едричката Дея е 32 годишната Елена Яворова от Смолян, студентка последна година по „Международни отношения” във филиала на Варненския свободен университет в областния град. Тя каза, че се чувства много добре и желае най-вече новородената Дея да е здрава и с късмет. Това е второто дете в семейството на Яворови, които имат още една дъщеря Илиана, която е ученичка на 13 години. Бащата Светослав Яворов заяви, че също се чувства много щастлив и че ще помага здраво в отглеждането на малката Дея. Той работи в Германия, но на първо време ще остане в Смолян по-дълго, за да поеме част от грижите по новородения четвърти член на семейството си.

Сега бебето е под грижите на лекарите в неонатологичното отделение. Д-р Мария Ганчовска каза, че малката Дея часове след раждането си е в много добро състояние.

Вирни се горе