Пенсионер загина на място затиснат от дърво

Пенсионер загина на място затиснат от дърво

70-годишният Асан Чикуртев загина на място затиснат от коренище на голямо дърво, което режел. Трагедията се разиграла преди обяд в събота, съобщи шефът на ОД на МВР – Смолян Николай Димов. Пенсионерът отишъл сам в гората, тъй като горските му дали разрешение да нареже няколко букови дървета над негов наследствен имот повалени от снеголома през март, пише “Труд”.

“Отишъл е сам пеша на около километър от селото, занесъл си е обяд, инструменти и е почнал да реже голямо дърво, което е било силно наклонено, но не откъснато от корените, когато е стигнал до коренището изведнъж корена се откъсва и тръгва по склона срещу него. Отдолу е имало друго паднало от снега дърво и корена се претърколва и го затиска и му смачква за секунди гръдния кош към долното дърво. Умрял за секунди с цигарата в устата и с резачката в ръката, дори не е имал време да извика”, разказа племенника му и бивш кмет на Смилян Сафидин Чикуртев.

Много нелепа смърт, явно никой не трябва да ходи наистина сам в гората, казват близките. Починалият пенсионер е бивш миньор. От рода му идав двама бивши кметове на едно от най-многолюдните села в Родопите. На мястото премазан го намерил брат му.

Вирни се горе