Пътуваща библиотека ще прави смоленчанинът Александър Караджов

Пътуваща библиотека ще прави смоленчанинът Александър Караджов

Александър Караджов е на 29 години и е от Смолян. Той вече има опит в насърчаване на четенето чрез доближаване на книгите до хората. Монтирал е къщички за книги на няколко обществени места в родния си град. В началото те били заредени, но сега са празни, а една от тях е повредена.

Александър обаче е оптимист и приканва хората да се включат в създаването на библиотеката, като дарят книги или средства за закупуването на каравана.

“Всеки път, когато четеш книга, едно дърво се усмихва, знаейки, че има живот след смъртта.” Преди няколко дни попаднах на тази гениална мисъл на Никълъс Спаркс и в мен се зароди една идея. Защо да не направя все повече и повече дървета щастливи, давайки възможност на хората да четат!

“Искам да създам пътуваща библиотека – каравана, пълна с хубави книги, ароматен чай и удобно кресло, в което да се отпуснеш. Защото някои книги трябва да бъдат прочетени, защото хората заслужават да четат”, споделя той.

С подкрепата и волята на приятели ще напълним това кътче от Рая с добра литература и ще пътуваме из страната, а защо не и в чужбина. Всеки ден, всяка седмица, всеки месец!

Пътуващата библиотека ще обикаля и селата в Родопите и ще присъства на големи събития като съборите в Гела и Рожен.

За реализирането й ще бъдат необходими около 3 000 долара.

Средствата се набират чрез сайт за дарения: https://www.generosity.com/community-fundraising/open-air-traveling-library--3

Екипа на Smolyannews.com пожелава успех и с удоволствие ще се включи в инициативата!!!

Вирни се горе