ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ работи по проект „Заедно по пътя към знанието и умението“

ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ работи по проект „Заедно по пътя към знанието и умението“

Втора година педагогическият екип на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ град Смолян работи по проект „Заедно по пътя към знанието и умението“ в партньорството с Община Смолян за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос 4 от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ процедура BG051PO001-4.1.04 „Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности“.

По реализацията на проекта екипът работи в тясно сътрудничество с Ресурсен център – Смолян. Формирането на толерантно отношение и уважение към уникалността на всеки човек без оглед на физически и умствени особености е една от целите, които се поставят при реализирането му. Чрез проектните дейности в голяма степен се подпомага преодоляването на социалната изолация и негативното отношение на някои представители на родителската общност към обучението на деца със СОП в интегриращи масови училища.

До момента е осигурена целогодишна спортно-състезателна дейност на ученици със СОП в секции: футбол, баскетбол и тенис на маса. Създадена е атмосфера, в която индивидуалността на всеки ученик се прием, а и условия, които да удовлетворяват особените потребности на всяко дете, така че не то да се приспособява към средата, в която живее. Учреди се фен-клуб „Заедно успяваме“ във връзка с националната кампания на Спешъл Олимпикс България „Стани фен“, в който за членове на фен-клуба бяха привлечени Мартин Захариев – заместник-кмет на Община Смолян, Иван Муцевски – началник на РИО Смолян, комисар Кирил Хаджихристев – директор на ОД на МВР и други общественици и родители, съобщиха от учебното заведение.

Предстои реализиране на Младежки форум „Да играем заедно“ с присъствието на представител на Спешъл Олимпикс България на 19.04.2013 г. от 14.00 ч. в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ град Смолян; Регионални спортни игри с подкрепата на Спешъл Олимпикс с участието на отбори от училища от Община Смолян – 19.04.2013 г от 14.30 ч. За откриването им са поканени Николай Мелемов – кмет на Община Смолян, Иван Муцевски – началник на РИО Смолян, комисар Кирил Хаджихристев – директор на ОД на МВР.

Кампанията на „Спешъл Олимпикс" се провежда в 12 града в страната, един от които е Смолян.

Вирни се горе