Отложиха дело за замърсеността на въздуха в Пловдив

Отложиха дело за замърсеността на въздуха в Пловдив

Днес се проведе съдебно заседание по гражданско дело, образувано по молба на Фондация "Асоциация за европейска интеграция и права на човека“ и 127 присъединени заинтересовани лица срещу община Пловдив и Регионална инспекция по околната среда и водите – за замърсеността на въздуха в Пловдив.

По делото беше изслушано и прието като доказателство последното допълнително заключение по назначена съдебно-счетоводна експертиза, беше изслушано и прието и заключение на вещо лице – ландшафтен архитект по назначена съдебно-техническа експертиза по озеленяване, съобщи говорителят на Окръжен съд-Смолян Гергана Фисинска.

Поради оспорване от страна на ищците на част от заключението на вещото лице – ландшафтен архитект, поради искане за възлагане на допълнителни задачи по същата експертиза, съдът предостави възможност на страните да формулират в писмен вид допълнителни въпроси по експертизата по озеленяване.

Заключение от вещото лице по назначената автотехническа експертиза в ПОС и възложени допълнителни задачи към нея от Смолянския окръжен съд, беше депозирано в съдебно заседание. Поради наличие на процесуални пречки за изслушване и с оглед предоставяне възможност на страните да се запознаят с депозираното заключение, изслушването на вещото лице е възможно да стане в следващо съдебно заседание.

С оглед искането на ищците делото да се отложи след два месеца – поради необходимост от време за формулиране на въпроси към допълнителната експертиза по озеленяване и изготвяне на заключение по нея от вещото лице; за запознаване със заключението по автотехническата експертиза и изискване на документи от трети неучастващи в процеса лица, следващото съдебно заседание е на 14.05.2014г.

Вирни се горе