Откриват обучителния център „Училище сред природата” на читалище „Бъдеще сега” в с. Гудевица

Откриват обучителния център „Училище сред природата” на читалище „Бъдеще сега” в с. Гудевица

Народно читалище „Бъдеще сега” открива обучителния си център „Училище сред природата” на 24 май – най-светлия празник на българската писменост и култура. По време на целия уикенд са предвидени много и вдъхновяващи инициативи. На 23 май ще се проведат различни арт-работилници, демострации на устойчиви практики, детски забавления, а вечерта празненство с музика и огнено шоу. На 24 май от 11.00 е официалното открива и освещаване на центъра, което ще бъде съпроводено от музика, театрална постановка, обяд с традиционни за родопите ястия, музика и хоро. Сградата на читалището в с. Гудевица е построена през 30-те години на миналия век. В нея започва музикалната си кариера голямата народна певица Валя Балканска. Впоследствие читалището е затворено до момента, в който през 2006 г „Бъдеще сега” не започва реконструкцията му с цел създаване на обучителен център, в който да се провеждат детски лагери, доброволчески инициативи и различни специализирани програми, за неформално и извънкласно обучение и образование в следните направления: личностно развитие, отношение към природата и гражданско образование с грижа за общността и доброволчество. Заповядайте на празника ни.

Програма

Събота 23.05

14ч. – 18.30ч -„Създай си спомен от Гудевица” – арт-работилници в сградата и на открито за създаване на красиви спомени и предмети.

14 – 16ч Работилници:

Работилница с вълна – водещ Аделина Фисинска

Работилница за ръчна изработка на бижута/картички

Работилница за декорация на стени

Детски кът

Как се снима с Go Pro от небето

Секънд Хенд зона

Вечер край огъня с много музика и огнено шоу

Неделя 24.05

11.00 – Официално откриване и освещаване на „Училище сред природата”

12.00 – “Зуица и Ной” -театър на маса по елементи от книгата “Забравени от небето” на Екатерина Томова, с невероятните актьори Константина Челебиева и Светозар Кнезовски.

13.00 Обяд с домашно приготвени пататници и други вкусни изненади от местните баби, гайда и хоро

По време на цялото събитие ще имате възможност да поговорите с екипа на читалището за работата ни, да се разходите из билковата и перма-градинките ни, да научите повече за строителството с естествени материали, компостирането, пречистването на вода и всякакви устойчиви практики, които прилагаме и, на които учим.

Вирни се горе