Откритите басейни в областта-рай в летните жеги

Откритите басейни в областта-рай в летните жеги

Юнските горещини пратиха родопчани край откритие басейни. И докато в Девин,Рудозем и Златоград все пак има къде да намериш прохлада и “плажуваш”, хората в Смолян и Мадан са на "сухо".И така години наред. За да съберат малко топлина и да поплуват, след дългата и студена зима,за да си доставят това лятно удоволствие на смолянчани им се налага доста да попътуват. Областен център-години наред без открит басейн.Срамота!

И това лято Девин традиционно се превърна в летния рай на Родопите.През уикенда хотелите са почти пълни,а край басейните няма едно свободно място.Градът е единственият в областта,който разполага с големи открити басейни.

В Баните работи само един плувен басейн,който се намира в един от хотелите.Водната пързалката в центъра на общината не работи,тъй като е опасна.

Единственият басейн, с който разполага Неделино е също в хотелски комплекс.

Жителите и гостите на Чепеларе могат да потърсят прохлада в летните горещини в двата закрити басейна на четири зведни хотели в курортнотния град.

Както и в Смолян,жителите на миньорският град Мадан са без открит басейн.

В Рудозем обаче не е така.Там имаш избор -с три басейна разполага малкото миньорско градче.   Привилегировани са и жителите на Златоград. Пограничният град разполага с два открити басейна.Ако те не са достатъчни можете спокойно да отскочите до Бяло море,само час път и мяташ хавлията на плажовете в Миродато,Авдира и малко по-далечното рибарско селище Керамоти.

Вирни се горе