Откриха Стая за ранно детско четене в библиотеката

Откриха Стая за ранно детско четене в библиотеката

Детски празник и откриване на Стая за ранно детско четене, наречена от децата „Вълшебна стая на приказките” събра малчуганите на Смолян в Детски отдел на Регионална библиотека . Към обновената игротека, която рано сутринна прие първите участници в лятната програма „Лятото, децата и библиотека” се присъедини още един специализиран кът, но за най-малките граждани на Смолян, от 1 до 6. В Стаята обзаведена съобразно възрастовите потребности на малчуганите , децата и техните родители ще открият книжки с подходящи приказни герои, пъзели, игри и играчки съобразени с индивидуалния характер и неподправена различност на децата. В този кът те ще растат с книжки, приказки и истории, които ще им помогнат да възприемат част от света и с удоволствие ще се научат да четат.

В празнично украсената игротека децата бяха посрещнати по стар обичай с питка и лакомства от членове на Клуб „Приятели на Детски отдел” и поздравени от Библиотеката с детски театър по творби на Стефан Цанев в изпълнение на театър „Веселушко”. Детските гласове и грейналите лица с усмивки на децата от ОДЗ „Синчец” и ОДЗ „Зорница” огласиха с песен и стих игротеката и дариха прекрасни мигове на присъстващите в залата.

Малчуганите водени от художника Георги Стойков, който с доброволен труд създаде стенопис по мотиви от детските приказки : „Косе Босе”, „ Дядо и ряпа” и „Трите прасенца” прекрачиха за първи път прага на приказната стая. Детските усмивки и възхищение бяха сигурен знак за цената на подаръка, който им поднесохме.

С откриването на този специализиран кът за най-малките Регионална библиотека още веднъж заявява своето категорично присъствие в живота на децата на Смолян.

Вирни се горе