Отбелязваме Деня на доброволеца, организират “Конкурс по случай 5 декември”

Отбелязваме Деня на доброволеца, организират “Конкурс по случай 5 декември”

На 5 декември за четвърти пореден път се отбелязва Международния ден на доброволеца. На този ден обществото отдава своята признателност към хората, които с безвъзмездния си и доброволен труд помагат на нуждаещите се от помощ. Проявите, свързани с неговото отбелязване се организират, като израз на желанието за популяризиране дейността на доброволците и за да напомнят, че ефективната защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации означава тясно сътрудничество и партньорство между органите на изпълнителната власт и гражданското общество. Това дава възможност на доброволците да популяризират развитието на доброволното движение и своите успехи, както на национално така и на местно ниво.

Съвместното отбелязване на празника през тази година е по идея на Националната асоциация на доброволците в Република България, която организира “Конкурс по случай 5 декември”. В тази връзка е необходимо съдействие да се проведат съвместни демонстрации по взаимодействие с доброволните формирования по места. Допълнително може да се включат и представители на други доброволни сдружения и клубове, които вземат участие в дейности по защита на населението. Демонстрациите да бъдат заснети във вид на снимка или видеоклип (продължителност до 3 минути) и качена в интернет в социалната мрежа “Фейсбук”. Материалите да се публикуват във “Фейсбук” на потребител “Националната асоциация на доброволците”, като е необходимо да се посочи общината и съответното доброволно формирование и териториалната структура за ПБЗН.

Приключването на гласуването ще бъде до 15.01.2016 г. Видеото и снимката, които получат най-голяма популярност (най-много “like”) ще бъдат класирани на първо място. Победителите ще бъдат поканени за участие в националния конкурс “Пожарникар на годината”.

Във връзка с Международния ден на доброволеца младежите от доброволен отряд към РД ПБЗН – Смолян организират забавни и атрактивни игри за децата от Ресурсен център – Смолян, които ще се проведат на 04.12.2015 г., утре, в двора на пожарната.

Вирни се горе