От Планетариума поискаха конкурса да се анулира

От Планетариума поискаха конкурса да се анулира

След последните обсъждания в Общински съвет Смолян по въпроса касаещ опорочения конкурс за директор на Планетариум с НАО, ние сме силно обезпокоени от твърдия отказ на кмета Н. Мелемов да признае направената грешка и поеме отговорност, което ни накара да се обърнем за съдействие към г-н Б. Борисов – Министър–председател на Република България и Председател на ПП „ ГЕРБ” и г-жа Анна – Мари Виламовска – Секретар по Здравеопазване, Образование и Наука на Президента на Република България.

В писмата внесени в МС и Президенството изложихме фактите по проблема и поставихме нашите искания, които не успяват да стигнат до съзнанието на г-н Мелемов.

А те са: 1. Анулиране на проведения конкурс за избор на директор на базата на неприложима за Планетариума програма, която освен това е преписана и видимата през изтеклия месец неспособност на назначения директор да отговори на изискванията за заеманата длъжност. 2. Провеждане на нов конкурс за избор на директор с нова комисия, в която да има поне един професионален астроном и чийто решения и обсъждания да бъдат разгласени публично. В писмата споделяме и недоумението си от отговорите на Кмета на питането на Общинските съветници М. Гавазов и Ст. Иванов на заседанието на Общински съвет от 24.04.2012г. и сме приложили стенограмата от сесията, която вече е достояние на обществеността. Уведомяваме г-н Борисов и г-жа Виламовска и за отказа на Общинска администрация за достъп до материалите на конкурса поискани на две заседания на Комисиите по Законност и местно самоуправление и по Образование, култура, вероизповедания и спорта. Уважаеми госпожи и господа журналисти, позволихме си да ангажираме силни представители на държавни институци с проблем от общински характер, защото изчерпахме всички възможности на местно ниво и се надяваме да получим тяхната подкрепа за принципната си позиция, посочва в писмо до медиите колективът на Планетариум-Смолян.

Вирни се горе