Седмица на пожарната безопасност ще се проведе традиционно от 9 до 13 септември 2013г.

Седмица на пожарната безопасност ще се проведе традиционно от 9 до 13 септември 2013г.

От 9 до 13 септември 2013г. ще се проведе традиционната Седмица на пожарната безопасност, а на 14 септември се чества Професионалния празник на българските пожарникари (обявен с Решение № 385/13.09.1995 г. на Министерския съвет).

Във връзка със седмицата на пожарната и аварийна безопасност, Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян организира редица мероприятия:

  • Във всички служби “Пожарна безопасност и защита на населението” в областта през седмицата ще бъдат организирани дни на отворените врати.

  • През седмицата на пожарната безопасност всички районни служби “ПБЗН” ще проведат демонстративни занятия за запознаване на гражданите с възможностите на противопожарната техника, с наличната екипировка и оборудване, както и с уменията на огнеборците да боравят с тях в различни аварийни ситуации (в гр. Смолян демонстрацията ще бъде на 10.09.2013 г. 17.00 часа на пешеходна зона /моста на кино „Дружба”).

-Огнеборците ще се срещнат и с децата в детски градини, за да им представят професията на пожарникаря, да им разяснят правилата за пожарна безопасност и да ги зарадват с атрактивни демонстрации.

-Във връзка с празника ще бъдат уважени и бившите пожарникари, като в районните служби в Мадан, Баните, Златоград, Чепеларе, Девин и Доспат ще бъдат организирани срещи с тях, на които ще се споделят спомени, преживявания и трудни моменти, младите огнеборци ще обменят опит с ветераните.

  • Служителите на Областно управление “ПБЗН” – Смолян организират и дарителска кампания в помощ на децата на загинали служители.

  • В седмицата на пожарната безопасност са предвидени и срещи с общинските ръководства на Мадан, Рудозем, Доспат и Борино за обсъждане на въпроси по пожарната безопасност и пожарообезопасяването на обектите и населените места.

На 13.09.2013г. в 11.30ч. с поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите във войните в кв. Райково ще бъде почетена паметта на загиналите огнеборци.

  • През седмицата 9-ти – 13-ти септември в Районните служби “ПБЗН” ще бъдат разкрити и приемни за граждани, в които те ще могат да получават консултации по различни въпроси=
Вирни се горе