Остават в сила ограниченията за движение по високите части на Смолянско

Остават в сила ограниченията за движение по високите части на Смолянско

Остават в сила ограниченията за движение по високите части на Смолянско. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, високата зона на Чепеларе и високопланинските села на община Мадан, както и през проходите Рожен и Пампорово, съобщиха от пътноподдържащата фирма “Титан”.

Заради ниските температури тази нощ по пътищата в региона има частични заледявания, които се обработват с пясък и сол. Четири машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” опесъчават общинската пътна мрежа в Смолян, направлението за Турян, Мугла и градското сметище. Една машина работи в Чепеларе, пет в Мадан. Заради снегонавявания е затворен пътя до село Пещера, като се насочва снегорин за почистване. Към 08.00 часа температурата в Смолян е минус 1 градус. Според синоптичната прогноза, с която разполага почистващата фирма, днес в региона ще е ясно, но студено. Температурите ще са между минус 6 и минус 11 градуса.

Продължават и проблемите с електрозахранването. В момента има селища без ток в общините Смолян, Чепеларе, Златоград и Мадан.

Вирни се горе