Остават в сила ограниченията за движение по високите части на област Смолян

Остават в сила ограниченията за движение по високите части на област Смолян

Проходими при зимни условия са пътищата на територията на общините Смолян, Чепеларе и Мадан. През изминалата нощ 9 машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” почистваха и опесъчаваха общинската пътна мрежа в Смолян, съобщиха оттам. Към 07.00 часа 90% от улиците в областния град са почистени и опесъчени. Въведени са следните ограничения: всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, кв. „Езерово”, „Смолянски езера” и проходите – Рожен, Пампорово, Превала, Печинско. Заради силен вятър по високите и открити части има опасност от снегонавявания. Снежната покривка в областния град е между 5 и 10см. По пътя за село Мугла заради снегонавявания на места са образувани преспи до 30см. Колесен снегорин работи по почистване на шосето.

В община Чепеларе пътищата са проходими при зимни условия. Въведени са ограничения – всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. В общината снежната покривка е между 10 и 20см. Три машини на „Титан Клинър” почистват и обработват улиците в Чепеларе.

В община Мадан снежната покривка е от 8см. в общинския център, до 10см. по високите населени места. Въведени са ограничения във високата зона на общината, където всички автомобили трябва да се движат с вериги.

Към 07.00 часа температурата в Смолян е минус 6 градуса, минус 8 градуса е в Чепеларе, минус 4 градуса в Мадан. Днес ще преобладава слънчево и ясно време, но ще е студено с температури около минус 5-6 градуса. Няма населени места без ток или вода.

Вирни се горе