Осъдиха шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол

Осъдиха шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Девин е осъден Осман К., на 55 г., за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс.

На 22 октомври 2016 г. Осман К. шофирал лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“ и пътувал от с. Барутин, обл. Смолян към гр. Доспат. Той бил спрян за рутинна проверка от двама полицейски служители, които установили с техническо средство „Алкотест Дрегер“, че управлява автомобила с концентрация на алкохол 1,83 на хиляда.

Осман К. обяснил на служителите на МВР, че предишната вечер бил употребил алкохол и преди да се качи на колата изпил една бира. В хода на досъдебното производство, Осман К. се е признал за виновен. Районен съд-Девин му е наложил наказание от десет месеца условно с три години изпитателен срок, 200 лева глоба и шофьорската книжка му е отнета за една година, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Вирни се горе