Осъдиха шофьор, управлявал автомобил с концентрация на алкохол 3,21 промила

Осъдиха шофьор, управлявал автомобил с концентрация на алкохол 3,21 промила

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Златоград е осъден 48-годишния В. Ч., за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 8 ноември 2016 г. полицейски екип от РУ на МВР-Златоград получил съобщение за възникнало пътно-транспортно произшествие пред хотел в гр.Златоград. На местопроизшествието установили лек автомобил „Опел Вектра“, който бил с деформирана предница, бронята му се намирала върху бордюра, а колата шофирал В.Ч. На място е била извършена проверка за употреба на алкохол с техническото средство „Дрегер Алкотест ”, което отчело положителен резултат – 3,21 на хиляда.

Районен съд Златоград е наложил наказание на В.Ч. „лишаване от свобода“ за срок от една година условно с изпитателен срок от три години, глоба в размер на 400 лв., както и „лишаване от право да управлява автомобил за срок от една година и два месеца, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Вирни се горе