20 години затвор за убиеца от Виево

20 години затвор за убиеца от Виево

Днес състав на Окръжен съд – Смолян разгледа наказателно дело от общ характер с подсъдим Мариян Юруков, на 45 години. Делото е за убийство, съобщи Гергана Фисинска – говорител на Окръжен съд-Смолян.

Предаденият на съд от Окръжна прокуратура – Смолян Мариян Юруков, обвинен в опит за убийство и убийство по особено мъчителен начин, бе признат за виновен и осъден на 20 години “лишаване от свобода”.

Мариян Юруков е осъден за това, че на 24 януари 2014 г. около 2.30ч. в дома на пострадалата в с.Виево, общ.Смолян, е направил опит умишлено да умъртви Соня Наумова, на 45 г. от с.Виево, общ.Смолян, чрез пробождане с нож в областта на корема на Наумова, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – извършена животоспасяваща операция на пострадалата в МБАЛ – гр.Смолян, съобщиха от Окръжна прокуратура.

Мариян Юруков е признат за виновен и за това, че на 7 февруари 2015 г. около 15.30 ч. в с. Виево, общ.Смолян, на улицата в близост до дома й, умишлено е умъртвил Соня Наумова, на 45 г., от с.Виево, общ.Смолян, чрез нанасяне на 18 прободно – порезни наранявания с нож в областта на гръдния кош и една порезна рана на лявата й мишница, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата, изпитала изключителни страдания от нанесените й първи удари до настъпването на нейната смърт, която й е причинена с особена жестокост.

По искане на подсъдимия Мариян Юруков делото е разгледано и решено от съда при условията на съкратено съдебно следствие.

Прокуратурата поиска налагане на наказание „доживотен затвор” и съдът уважи това искане, след което го замени с лишаване от свобода от 20 до 30 години, както повелява законът, поради особените правила, по които протича съкратеното съдебно следствие. Наложеното наказание “лишаване от свобода” за срок от 20 години Мариян Юруков ще изтърпи в затвор при първоначален строг режим.

Вирни се горе