Организират зимен празник за деца в неравностойно положение

Организират зимен празник за деца в неравностойно положение

В периода от 12.02 до 14.02.2013 г. ресторант и ски/сноуборд гардероб “Черният кон” организират зимен празник за деца в неравностойно положение от втори до седми клас от Смолян и Чепеларе, под наслов "Планината е и наша",съобщи .

Община Смолян и Община Чепеларе подкрепят инициативата като предоставят транспорт за всички 56 участници. Организаторите отправят специални благодарности на М.Захариев, З.Копчев, А.Добриков, Г.Костадинов, Б. Хаджиев, К.Петков, К. Стайкова.

Децата получават топъл обяд в ресторант “Черният кон”, а ски и сноуборд оборудване от гардероб “Черният кон”, почивна база “Орлица”, ски клуб “Пампорово” и фирма “Воден Свят”. Пампорово АД осигури лифт карти за децата.

Ски учителите Ангелина и Петя Къневи, Богдан Кабасанов, Йордан Хаджихристев, Мариан Йорданов, Мая Шарани, Тодор Парасков доброволно обучават децата.

Всички участници ще получат малки подаръци от Зайо Байо на Сани-Конс и Coca-Cola България.

В края на обучението си, децата ще бъдат поканени да пресъздадат преживяванията си по време на обучението, като нарисуват картина или напишат есе на тема “Планината е и наша”. Награждаването и връчването на дипломите на децата ще се състои на 14.02.2013 г. от 15.30 часа с участието на представители на двете общини и Пампорово АД.

Авторите на най-сполучливите произведения, както и най-добре представилите се по време на обучението ще получат подаръци осигурени от ДИЕЛ СПОРТ.

Инициативата и организацията са изцяло на собствениците а заведения и гардероби и ски и сноуборд учителите, които са вече твърдо решени, че това е само началото на тази социална кауза и ще я продължат и през следващите години. Организаторите канят журналисти от местни и национални медии да отразят връчването на дипломите, за да доставят още по-голяма радост на децата.

Ние от Европа директно подкрепяме инициативата и пожелаваме на организаторите още ентусиазъм и добри идеи.

Поздрави, Надежда Митева

Вирни се горе