Организират тържество по повод 60 години от създаването на IV Граничен отряд „Полк.Дичо Петров”

Организират тържество по повод 60 години от създаването на IV Граничен отряд „Полк.Дичо Петров”

Тържество по повод 60 години от създаването на IV Граничен отряд „Полк.Дичо Петров” и възстановяване паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг граничари и служители от бившето управление „Редки метали” ще се проведе на 27 август в Смолян. Това съобщи председателят на Областния и общински съвети на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва / СОСЗР/ полк. Борис Раков.

Инициативата за това събитие на клуб „Граничар” към съюза. В организацията на тържеството участват още РД „Гранична полиция” и община Смолян . През април 1971 г. в района на сегашния тунел по пътя за Мугла , след активизирало се свлачище, загиват граничари и служители от „Редки метали”, припомня полк.Раков. Идеята, е освен да се възстанови паметната плоча на загиналите , този ден да се обяви като национален събор и да се чества ежегодно от 2014 г. „Чрез националните медии искаме да популяризираме събитието и да поканим гражданите на РБ, които са служили в този отряд да присъстват на събора”, поясни полк.Раков.

Тържеството ще се проведе на 27 август от 11.00 часа пред тунела на пътя за с.Мугла. Организаторите канят гражданите на Смолян да присъстват на събитието. Ще има и организиран транспорт.

Вирни се горе