Организират Седмица на детската книга и песен в Регионална библиотека

Организират Седмица на детската книга и песен в Регионална библиотека

В периода 22-26 април Регионална библиотека “Николай Вранчев” – Смолян организира Седмицата на детската книга и песен.

Предвидена е разнообразна програма. През цялата седмица ще има – Дни на отворените врати в Детски отдел – безплатна регистрация за нови читатели, Ллтературно четене на любими приказки от български и чужди автори и дискусия с ученици от различни училища на тема „Десет причини, които ме карат да чета”.

В понеделник – 22 април от 10.00 ч. ще бъде открита изложба от детски книги на тема: „Приказки на народите”, а от 16.30 ч. – ще се обявят резултатите и награждаване на победителите от мултимедиен ученически конкурс „Обичам природата”.

Ученици ще могат да гледат и презентация „История на книгата”. 23 април, когато е Международния ден на книгата и авторското право библиотеката организира “Маратон на четенето с участието на ученици, местни творци, общественици”. Събитието започва от 15.30 часа пред Регионална библиотека, съобщиха от културната институция.

Програмата продължава и в сряда – 24 апли, когато ученици ще влезнат в ролята на „Аз съм библиотекар„ – ученици доброволци се обучават в библиотечната професия и обслужват читатели.

Интересно е, че ще се проведе и рисунка на асфалт на тема «Моите любими герои от приказки».

Още много проави и дейности ще се проведат прец седмицата на детската книга и песен.

Вирни се горе