Организират радиолюбителска среща „Родопи 2012“ на връх "Свобода"

Организират радиолюбителска среща „Родопи 2012“ на връх "Свобода"

На 27 и 28 юли 2012 год. за дванадесети пореден път ще се проведе поредната радиолюбителска среща „Родопи 2012“ като за тази година е избран връх „Свобода„ над Давидково. Доста години срещата се провеждаше на Обсерватория Рожен, а след това на параклиса св.Неделя над село Момчиловци. От тази година реших срещата да е на различни места в Родопите и по този начин да се покажат красотите на нашата прекрасна планина, съобщи организаторът на срещата Михаил Василев.

В радиолюбителския календар за годината най-интересното събитие, освен състезанията, е срещата-базар в гр.Казанлък, която е в началото на месец юли и следващото по значимост е нашата среща в Родопите, посочи още той. Има и друго събитие на язовир Копринка, но там се събират основно рибари-радиолюбители.

На предишните срещи сме имали гости от Германия, Турция и Русия. За тази година интересът също е голям и очакваме пак доста гости от България и чужбина, обясни Василев.

Мястото за срещата – връх „Свобода“ също не е избрано случайно. Винаги за радиолюбителите е представлявал интерес високите и открити върхове за по-далечни радиовръзки.

Вирни се горе