Организират обучение за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България

Организират обучение за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България

На 5 декември 2012 г. (сряда), от 10 ч. в зала 201 на Областна администрация – Смолян, Дирекция „Информация и системи за управление на средствата от ЕС“ в администрацията на Министерски съвет, съвместно с Областен информационен център – Смолян организира обучение за работа с Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на Европейския съюз в България (ИСУН).

Лектори на обучението са представители на дирекция „Информация и системи за управление на средствата от ЕС“.

В рамките на обучението присъстващите ще бъдат запознати с възможностите на Публичния модул на системата и Електронните услуги за бенефициенти, съобщиха от Областен информационен център.

Публичният модул на ИСУН предоставя обобщена информация за финансовото изпълнение на оперативните програми, като позволява да се правят справки на различни нива, които могат да бъдат избрани от потребителите на системата. Генерираните от системата данни могат да помогнат в работата на представители на средствата за масово осведомяване, неправителствени организации, публични институции и всеки един заинтересован гражданин. Целта на публичния модул е да се подобри прозрачността при изпълнението на оперативните програми.

Модулът „Електронни услуги за бенефициенти“ подпомага кандидат бенефициентите при подаване на проектно предложение, като им спестява съобразяването с работното време на администрацията. Същевременно чрез този модул по електронен път се отчитат вече одобрените проекти, като се осигурява проследяване на изпълнението на проекта.

ОИЦ – Смолян е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма„Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Обучението се организира в изпълнение на проект № 0040-ЦКЗ-2.2 „Постоянна подкрепа и обучение на настоящи и бъдещи потребители на ИСУН” финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ”.

Вирни се горе