Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по образувано бързо производство рецидивист за грабеж от хранителен магазин

 Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по образувано бързо производство рецидивист за грабеж от хранителен магазин

Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по бързо производство Венелин Т., на 21 г. от гр. Смолян, за грабеж, извършен с употребата на сила и заплашване при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199 ал. 1 точка 4 във връзка с чл. 198 ал. 1 във връзка с чл. 29 ал. 1, буква А от Наказателния , съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 20 януари 2016 г., към 18 часа, Венелин Т. влязъл в хранителен магазин на ул. „Възраждане“ в гр. Смолян. Той извикал: „Това е обир“, насочил към продавачката газов пистолет и като употребил сила – блъснал пострадалата, взел 200 лева от оборота на магазина. Банкнотите се съхранявали в специален шкаф-каса. Венелин Т. се оттеглил в близката улица. Задържан е на 20 януари 2016 г. към 19 часа от полицията.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Смолян веднага е образувано и започнато бързо производство и са извършени процесуално-следствени действия – оглед, разпит на пострадалото лице, иззети са записи от видеокамери, както и с протокол за доброволно предаване извършителят е предал използван от него при грабежа газов пистолет и част от противозаконно отнетата сума. Венелин Т. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Днес с постановление на наблюдаващия прокурор задържането му ще бъде удължено за срок от 72 часа. В законовия срок Окръжна прокуратура-Смолян ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, който е осъждан общо 12 пъти.

Вирни се горе