Около 400 кукери и над 5000 души очакват в Широка лъка за "Песпонеделник"

Около 400 кукери и над 5000 души очакват в Широка лъка за "Песпонеделник"

Пет кукерски състава ще участват в тазгодишния празник на Широка лъка “Песпонеделник”, обявиха днес организаторите. Карнавалът ще бъде открит с дефиле на кукерски групи от страната на 4 март в 11 часа.

Очаква се участие в празника да вземат около 400 кукери, все още не е потвърдил и един турски състав от Измир, обясни секретарят на читалище “Екзарх Стефан” Мариана Барганова.

Традиционно за уникалния празник “Песпонеделник” в селото идват над 5 000 души, а за безпрепятственото преминаване на кукерските състави през селото ще бъде спряно за движението на автомобили пътят в района на Широка лъка за времето от 11 до 12.30 часа на 4 март, каза и кметът Васил Седянков.

Редица прояви ще съпътстват празника. На 1 март ще бъде открита изложба на рисунки на учениците от Основното училище на тема “Песпонеделник” от 16 часа. На следващия ден – 2 март от 18.30 ч. учениците от музикалното училище ще изнесат концерт по случай Освобождението на България, а учениците от основното училище ще изнесат рецитал.

На Националния празник – 3 март от 11 ч. ще бъдат поднесени цветя на паметниците в центъра, а от 18.30 часа – Концерт на НУФИ Широка лъка. Председател на организационния комитет е Васил Седянков.

Вирни се горе