ОИЦ - Смолян ще се включи в инициативата "Мениджър за един ден"

ОИЦ - Смолян ще се включи в инициативата "Мениджър за един ден"

На 17 ноември 2016 г. /четвъртък/ Областен информационен център – Смолян ще бъде домакин на инициативата „Мениджър за един ден“. В рамките на деня, от 9:00 до 13:00 часа, две десетокласнички от ПГИ „Карл Маркс“ – гр. Смолян ще станат част от екипа на ОИЦ – Смолян и ще заемат позициите експерт „Комуникация, информация и логистика“ и експерт „Информационно обслужване и услуги“.

Участничките ще имат възможност да видят реално как функционира Областен информационен център – Смолян, да научат повече за Кохезионната политика на Европейския съюз в България, за Оперативните програми 2014 – 2020 г., както и да се срещнат с посетители на в Центъра, на чиито въпроси да отговорят.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. По време на „Мениджър за един ден“, утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и висши държавни управници – дават възможност на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната организация. Домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание. Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. Тази година инициативата се провежда за 15-ти път под надслов „Вдъхнови бъдещето си“.

Вирни се горе