ОИЦ-Смолян проведе среща с бизнеса от областта

ОИЦ-Смолян проведе среща с бизнеса от областта

Вчера в залата на община Смолян, Областен информационен център – Смолян проведе среща с представители на бизнеса от областта. Целта на срещата бе представяне на инициативата JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises/Съвместни европейски ресурси за микро, малки и средни предприятия), както и актуалните възможности за финансиране през тази и следващата година по ОП „Конкурентноспособност“ и ОП „Развитие на човешките ресурси“, съобщиха от центъра.

В първата част на срещата бе представен холдинговия фонд JEREMIE, който предоставя европейско финансиране за микро, малки и средни предприятия, в рамките на Оперативна програма „Конкурентноспособност“, чрез гаранционни и дългови продукти, както и фондове за дялов капитал. Представителите на 5-те основни банкови клона в Смолян, които са избрани за финансови посредници на гаранционния фонд на JEREMIE запознаха присъстващите с условията и критериите за допустимост по кандидатстване.

Във втората част на срещата участниците имаха възможност да се запознаят с актуалните процедури „Ново работно място“, „На път“, „Безопасен труд“, както и схемите „Развитие“, „По-близо до работа“, „Отново на работа“, „Първа работа", представени от Дирекция „Бюро потруда“, Смолян. В рамките на информационната среща представителите на бизнеса получиха отговори на отправените въпроси, свързани с актуални възможности за финансиране на конкретни техни идеи.

Вирни се горе