ОИЦ Смолян проведе информационна среща „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г.

ОИЦ Смолян проведе информационна среща „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г.

Областен информационен център – Смолян проведе информационна среща по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г.

На 30.7.2015г. в офиса на Областен информационен център – Смолян се проведе информационна среща с представители на образователни и обучителни инстистуции, директори на училища, читалища и общинска администрация на тема : Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г.

Целта на срещата беше да се популяризира оперативната програма, да бъдат запознати научните, образователни и обучителни институции на регионално ниво, както и всички заинтересовани страни с възможностите, които се предоставят и предстоящите схеми по нея. Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г. акцентира върху научните изследвания за почишаване на капацитета за иновации и конкурентноспособност, инвестиции в модерни научно-изследователски инфраструктури и оборудване. Друг важен акцент е повишаване мотивацията за учене през целия живот, чрез развиване на специфични знания, умения и компетентности. И не на последно място програмата насърчава социалното приобщаване, борбата с бедността и всяка форма на дискриминация. Всички участници останаха удовлетворени от представената информация и намериха своето приоритетно направление в специфичните цели на програмата, което дава положителен оттенък и ефективност на срещата.

Вирни се горе