ОИЦ проведе срещи с бизнеса и нестопански организации в Смолян

ОИЦ проведе срещи с бизнеса и нестопански организации в Смолян

В края на м. май приключи първата серия информационни срещи за 2013 г. на представители на Областен информационен център – Смолян със заинтересовани страни от Област Смолян.

Активно участие в срещата взеха общо 169 души, предимно представители на нестопански организации и бизнеса, но също и общинска администрация, обучителни институции и заинтересовани граждани, съобщиха от центъра.

Представителите на ОИЦ – Смолян запознаха присъстващите с актуалните възможности за финансиране на проекти по оперативните програми през първата половина на 2013 г. Сред представените възможности най-съществен интерес предизвикаха процедурите насочени към бизнеса – по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“, а именно „Енергийна ефективност и зелена икономика“, „Внедряване на иновации в предприятията“ и „Технологична модернизация в малки и средни предприятия“.

В рамките на последващите дискусии присъстващите споделяха своите впечатления от достъпа до възможностите за финансиране през изминаващия първи програмен период и отправяха своите предложения към Управляващите органи за улесняване на правилата и съпътстващата документация.

В рамките на срещата участниците поставиха своите конкретни запитвания към екипа на ОИЦ – Смолян и изразиха надежда за по-чести срещи на място във всяка община с цел запознаване с актуална информация, касаеща европейското финансиране в България.

Вирни се горе