Обявяват конкурс за проекти за реализация през 2013 година

Обявяват конкурс за проекти за реализация през 2013 година

Обявяват конкурс за проекти за реализация през 2013 година. Програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост” цели да осигури заетост и социална интеграция на безработни лица, обект на месечно социално подпомагане, чрез разкриване на работни места в общополезни дейности; в дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие, дейности, насочени към подобряване условията на труд и работна среда на територията на собственото им предприятие в сгради и постройки, в които се осъществява трудова дейност и се поддържа целогодишна/постоянна заетост на работните места в предприятието.

Тези дейности са допустими за работодатели, които осъществяват основна производствена дейност от промишленото производство и/или от производството на строителна продукция; дейности в основното промишлено производство и производство на строителна продукция, водещи до повишаване на умения, квалификация и конкурентно-способност на наетите лица на свободния пазар, съобщиха от Бюрото по труда.

Работодателите, които могат да кандидатстват с проекти, са областни управители, общински администрации и общински предприятия, държавни предприятия и институции, извършващи общополезни дейности, юридически лица с нестопанска цел, предприятия без държавно и/или общинско участие. Крайния срок за подаване на проектите е 23.04.2013 г.

Вирни се горе