Обявяват конкурс ”Рисувам моя роден край”

Обявяват конкурс ”Рисувам моя роден край”

Министерството на културата и Професионалната гимназия за приложни изкуства – Смолян обявяват конкурс за детска рисунка ”Рисувам моя роден край” – Смолян, 2014 г., съобщи директорът на учебното заведение Симеона Савова. Конкурсът е насочен към всички ученици в град Смолян и областта и има за цел да провокира децата да се вгледат в мястото, където живеят и да изразят чрез своите рисунки отношението си към планината, националното ни наследство, към природата, архитектурата, и хората тук. Конкурсът е ИНДИВИДУАЛЕН. Всеки участник може да участва с една творба във всеки раздел. в две възрастови групи – от І до ІV клас и от V до VІІI клас.

Рисунките да бъдат нарисувани на картон 35х50 см (без паспарту) с материали по избор, по една индивидуална рисунка на участник. Колективни рисунки не се приемат. На гърба на всяка рисунка да бъде изписана следната информация: три имена, години, клас, учебно заведение, град, точен адрес, келефон и e-mail за контакт на участника и родител (или учител);

Творби, които не отговарят на регламента, ще бъдат дисквалифицирани.

За участници извън границите на България при невъзможност да изпратят рисунката на хартиен носител се допуска рисунките да бъдат снимани с резолюция 300 dpi пиксела във формат *.jpg, с размер не по-голям от 10 МВ изпратени на адрес: e-mail: pgpi@abv.bg във формат *.jpg. Приемат се необработени с компютърни програми заснети рисунки.

Краен срок за подаване на творбите – 06. 06. 2014 г.

Петчленно жури ще разглежда постъпилите творби. Ще бъдат връчени награди и дипломи за първо, второ и трето място и две поощрителни награди във всяка категория и възрастова група.

Награждаването ще е на 12. 06. 2014 г. от 13 часа в сградата на ПГ за приложни изкуства.

При невъзможност да присъстват на награждаването, участниците от страната могат да получат наградите си по-късно при директора на ПГПИ.

Вирни се горе