Обявяват атрактивен конкурс за изработване на най-оригинално пано от смилянски фасул

Обявяват атрактивен конкурс за изработване на най-оригинално пано от смилянски фасул

Атрактивен конкурс за изработване на най-оригинално пано от смилянски фасул обявиха в едноименното смолянско село. Поводът е предстоящият празник на боба в края на октомври, който се превърна в традиционен за с. Смилян и тази година ще се проведе 14-тото издание на проявата.

Пана, макети и модели трябва да бъдат изработени изцяло от или с преобладаващ материал фасула със запазена марка. В конкурса могат да участват деца от детските градини и ученици до 8-ми клас, като съответно те ще бъдат разпределени в три възрастови групи, а журито ще ги оценява по два основни критерия: оригиналност на идеята и креативност, сложност и прецизност на изработката. Ще бъдат присъдени по три приза във всяка от категориите и една специална награда. Работите на участниците в конкурса ще се приемат до 16.00 ч на 28.10.2016 г. /петък/.

Организаторите на мероприятието напомнят, че всеки участник в конкурса, представяйки своя работа се съгласява снимки на изработеното от него пано от фасул да бъдат използвани за некомерсиална реклама на Празника на смилянския фасул и в случай на класиране на неговата работа на призовите места, да я предостави за експониране в Етнографската сбирка на “Смилянския фасул и родопските терлици” в с. Смилян.

Вирни се горе