Обучение за изкуството на дебата се проведе в Смолян

Обучение за изкуството на дебата се  проведе в Смолян

​"Вземете ми всичко, което имам. Оставете ми само думите. И скоро ще си върна всичко, което е било мое."

/Даниел Уебстер/

На 27.05.2017 в град Смолян се състоя локално обучение "Думите и тяхното значение. Изкуството на дебата“.

Обучението беше безплатно за всички участници и беше водено от треньор по състезателни дебати. То се организира и провежда от МИКЦ Смолян, като наш треньор беше Костадин Милов. Той е завършил трудова психология в СУ и е съосновател на клуба по дебати в същия. Обича да кара сноуборд и колело, но най- вече обича планините.

Дебатите са изключително ценен инструмент за развиване на умението за говорене пред публика, критично мислене и аргументация. Тези ключови компетенции са от огромно значение за младите хора днес, както в академичното, така и в професионалното им развитие. В рамките на обучението участниците се запознаха по интерактивен начин с основните видове дебат, как да развият уменията си за активно слушане, научиха какво е аргумент и как могат да го използват. Цел на обучението беше придобиването на знания и умения пo анализ, теория и практика на състезателен дебат, обратна връзка и подготовка за състезание по дебат

По време на него се подготвиха и изнесоха примерни дебати, с които да се даде възможност на участниците да приложат наученото и да получат обратна връзка от обучителите.

Вирни се горе