Общо 44 млн. лв. са заработили първите 25 по доходи до сега

Общо 44 млн. лв. са заработили първите 25 по доходи до сега

Общо 44,4 млн. лв. са заработили първите двадесет и пет граждани по доходи в страната според обработените до този момент данъчни декларации за облагане на доходите. На първо място е 45 годишен столичанин, чийто доход е 4 млн. лв. Столичният бизнесмен е следван от бургазлия и гражданин на Добрич, като в топ 25 на най-богатите българи присъстват и хора от Стара Загора, Ловеч, Шумен, Варна и Русе.

Общо 95 млн. лв. доходи от наеми са декларирани в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна до този момент. В същото време общо 1 340 млади семейства са посочили в декларациите си, че искат да ползват облекчението за ипотечни кредити. Обща сума на лихвените плащания, с която младите семейства са намалили данъчната си основа, възлиза на 4,7 млн. лв.

От началото на годината до 20 февруари 2014 г. НАП Смолян е приела общо 2190 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2013 г. Това е с 83% повече от същия период на миналата година, когато в НАП са постъпили 1195 документа. До 20 февруари 2014 г. чрез лиценциран пощенски оператор са изпратили над 200 души.

Консултации за попълването, декларирането и внасянето на данъци, клиентите на НАП могат да получат по телефона от Информационния център 0700 18 700, на цената на градски разговор от цялата страна. Повече информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски, е публикувана на интернет страницата на НАП www.nap.bg.

Вирни се горе