Общини, институции, организации и граждани чистят днес област Смолян

Общини, институции, организации и граждани чистят днес област Смолян

Служители на община Смолян се включват днес в кампанията на телевизия бТВ “Да изчистим България за един ден”, която се провежда в цялата страна. Дирекциите ще бъдат разпределени в няколко посоки – извън града. Ще бъдат почистени пътните артерии в посока към Езерата, Бостина, Смилян, Мадан.

В Девин ще раздават грамоти на най-активните участници в кампанията на БТВ “Да изчистим България за един ден“, в която  официално се включи и община Девин. Грамоти ще се връчат на най-добре представилите се кампанията “Да изчистим България за един ден” на индивидуални и групови участници. 

Нараства броят на хората, които искат да живеят в по-чиста среда. Към обществената кампания „Да изчистим България за един ден” се присъединиха още ПГТТ „Христо Ботев” гр. Смолян; Младежите от ГЕРБ – Смолян; Жени ГЕРБ- Смолян; Гражданско движение „ДНЕС”- Смолян; Студентите от ПУ „Паисий Хилендарски „ – Филиал Смолян; Студенти от Варненски свободен университет, които ще чистят района на Ягодинската пещера; Ученици от Х клас на СОУ „Отец Паисий” Смолян, с ръководител Йорданка Бозукова; Районна здравноосигурителна каса Смолян. Преди това участие в инициативата заявиха участие десетте общини на територията на областта, включиха се областна администрация; областна дирекция на МВР; ПГИ „Карл Маркс” – гр. Смолян- клуб по екология „Силивряк”; Професионална гимназия по туризъм – гр.Смолян; ПГ „Васил Левски” – гр. Доспат, учениците от трети клас на ОУ ”Отец Паисий”- с. Селча, община Девин, ученици от десети клас на СОУ “Никола Вапцаров” – с. Борино, ученици от ОУ ''Никола Вапцаров'' с. Црънча, с ръководител Светла Касапова, Скаутски клуб „Родопски скаут” – Смолян, които ще почистват района около паметника на връх Средногорец, OMV СМОЛЯН, с управител Веселин Камбарев, семейства и граждани от Смолян и др. 

Координаторите на кампанията се обръщат с молба към всички доброволци, да събират чувалите с боклук на купчини, за да улеснят прибирането им в депата. Провокирани от ширещата се порочна практика да се изхвърлят негодни за употреба автомобилни гуми на нерегламентирани места, експертите от РИОСВ Смолян, се обръщат с призив към гражданите- гумите да се поставят до контейнерите за смет. Те напомнят, че има забрана за тяхното депониране в депата за твърди битови отпадъци. Поради тази причина, по инициатива на РИОСВ Смолян е осигурена фирма, която ще ги събере след приключване на кампанията.

Вирни се горе